dummy verjaardagstaart. 71

Eens heel wat anders: een taart die niet om op te eten is!! Deze taart is gemaakt voor kinderdagverblijf "Bengel" in Maassluis en bestemd voor kindertjes van 0 tot 4 jaar. De binnenkant bestaat uit "Piepschuim" en de buitenkant is gemaakt van fondant.






 Fondant is daar heel geschikt voor, want dat wordt hard en gaat niet plakken. Je kunt het zelfs af en toe voorzichtig afstoffen, als het nodig is.



De bedoeling hiervan is, dat als er een kindje jarig is, de leidster de taart uit de kast haalt en de kaarsjes aansteekt. De kindertjes gaan zingen en de jarige mag de kaarsjes uitblazen! Geeft wel een erg feestelijk gevoel denk ik.


De 4 groepen van Bengel hebben allemaal een naam: wolkjes,sterretjes,zonnetjes en maantjes, vandaar de decoraties op het top-taartje.



Veel plezier met jullie verjaardagstaart kindertjes en leidsters!!

Reacties

  1. Wat een mooie taart! Ik ben bezig met het maken van een niet eetbare taart voor mijn kleuterklas. Waarmee heeft u de versieringen op de taart geplakt? Met eetbare lijm of met gewone sterke lijm? Alvast bedankt voor het antwoord!

    Groetjes,
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Inge,
    Ik heb de versieringen vastgeplakt met eetbare lijm. Ik maak die altijd zelf: een mespunt Tylose in 30ml. lauw water en dan doorroeren. In een afsluitbaar potje doen en na 24 uur nog eens goed doorroeren.Blijft maanden goed in de koelkast. Succes met je taart!!
    Gr. Jose.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Baksel of misbaksel?
Of heb je misschien iets anders dat je graag kwijt wilt?

Populaire posts van deze blog

zeer stevige tietjes 63

Kinder Bueno Driptaart.176